Designed by 6a Architects, the Tree House was developed in response to the mother of a busy family who in finding herself reliant on a wheelchair was also finding herself increasingly confined to a single room.

001Tree House -designrulz-

The garden was reached via steps from an opportunistic scaffold verandah on chunky concrete columns – the legacy of the previous owner, a builder. From here our client would spend time looking out from beneath leafy vines across the unruly tree and flower filled gardens, which due south all connected together with openings for neighbouring families to pop in and out. According to the architects: “Our brief was to find a way of connecting the original ground floor rooms and to provide a new master bedroom and wet room at ground floor with direct access to the garden whilst keeping the wonderful informality of the existing family home. We wanted the accessibility requirements to be a positive architectural driver making the house better than it had been previously. To this end we re-centred the whole house around the garden.”

002Tree House -designrulz- 003Tree House -designrulz- 004Tree House -designrulz- 005Tree House -designrulz- 006Tree House -designrulz- 007Tree House -designrulz- 008Tree House -designrulz-

Comments

comments