The creative campus at Snape Maltings was founded by Benjamin Britten in derelict industrial buildings on the Suffolk coast. The Dovecote Studio is part of Haworth Tompkin’s phased extension of the campus for Aldeburgh Music and inhabits the ruins of a dovecote overlooking the marshes. The new form expresses the internal volume of the Victorian structure as a Cor-ten steel ‘lining’, a welded monocoque that was prefabricated and craned into position. Only the minimum necessary brickwork repairs were carried out to stabilize the existing ruin prior to the new structure being inserted. Decaying existing windows were left alone and vegetation growing over the dovecote was protected to allow it to continue a natural process of ageing and decay. The interior walls and ceiling of the space are lined with spruce plywood to create a timber ‘box’ within the Cor-ten shell.

“A complete architectural proposition, from concept to design, to manufacture, installation and use.”

0102Campus Extension-designrulz (1) Campus Extension-designrulz (2) Campus Extension-designrulz (3) Campus Extension-designrulz (4) Campus Extension-designrulz (5) Campus Extension-designrulz (6) Campus Extension-designrulz (7) Campus Extension-plan-designrulz (1) Campus Extension-plan-designrulz (2) Campus Extension-plan-designrulz (3) Campus Extension-plan-designrulz (4) Campus Extension-plan-designrulz (5) Campus Extension-plan-designrulz (6) Campus Extension-plan-designrulz (7)

Comments

comments