The Front to Back Infill is a complex modern project located in Ottawa, Ontario, Canada and designed by studio Colizza Bruni Architecture Inc. / James Colizza & Anthony Bruni. It consists of two homes filled with light, each designed by a different architect and blended in a three-story contemporary residence. Instead of choosing to place the homes side by side, the functionally separate living spaces were positioned front to back. Here is more from the architects:”The challenge for this project was to design two small and affordable homes for two separate owners on a narrow 25’ x 80’ lot slotted between existing houses. The new front to back semi allowed each owner to maintain separate ownership and split the land cost to make the project affordable. The use of economical materials and simple details were essential to developing a contextual design as well as maintaining an economical budget. The front to back infill is a unique concept for the traditional semi-detached home and an innovative way to increase density on a narrow infill lot.”

Front to Back Infill -designrulz-001 Front to Back Infill -designrulz-002 Front to Back Infill -designrulz-003 Front to Back Infill -designrulz-004 Front to Back Infill -designrulz-005 Front to Back Infill -designrulz-006 Front to Back Infill -designrulz-007 Front to Back Infill -designrulz-008 Front to Back Infill -designrulz-009 Front to Back Infill -designrulz-010 Front to Back Infill -designrulz-011 Front to Back Infill -designrulz-012 Front to Back Infill -designrulz-013 Front to Back Infill -designrulz-014 Front to Back Infill -designrulz-015 Front to Back Infill -designrulz-016 Front to Back Infill -designrulz-017 Front to Back Infill -designrulz-018 Front to Back Infill -designrulz-019 Front to Back Infill -designrulz-020 Front to Back Infill -designrulz-021 Front to Back Infill -designrulz-022 Front to Back Infill -designrulz-023 Front to Back Infill -designrulz-024

Comments

comments