Designed by Atelier Riri, this house was built in a modernism spirit that is loaded with strong geometrical elements. Located in high density urban city of Jakarta, the house must adapted with it site. The building shape has been a strong expression for the city space surrounding it. The wood element was expected to be a strong campaign to draw people back to wood material as the local material with a good deal of number in Indonesia.

The building accommodates a family with four children. Therefore, the house was expected to embody a quality life experience for the future. The space was divided based on the vertical zoning. The lowest floor is the service area; the second floor was designed to be a communal space for the family, while the third floor is a private space with a study room as a core.

The design execution and material selection were done carefully to highlight the issue of low energy consumption. The rooms were created as a response to the sun path and cross air circulation. Each space was divided based on the air vents that split and limit every activity.

Jakarta-designrulz-001 Jakarta-designrulz-002 Jakarta-designrulz-003 Jakarta-designrulz-004 Jakarta-designrulz-005 Jakarta-designrulz-006 Jakarta-designrulz-007 Jakarta-designrulz-008 Jakarta-designrulz-009 Jakarta-designrulz-010 Jakarta-designrulz-011 Jakarta-designrulz-012 Jakarta-designrulz-013 Jakarta-designrulz-014 Jakarta-designrulz-015 Jakarta-designrulz-016 Jakarta-designrulz-017 Jakarta-designrulz-018 Jakarta-designrulz-019 Jakarta-designrulz-020 Jakarta-designrulz-021 Jakarta-designrulz-022 Jakarta-designrulz-023 Jakarta-designrulz-024 Jakarta-designrulz-025 Jakarta-designrulz-026 Jakarta-designrulz-027 Jakarta-designrulz-028 Jakarta-designrulz-029 Jakarta-designrulz-030

 

Comments

comments