Blok K in Amsterdam by NL Architects

The building is neither crooked, nor dancing. The architects wanted to allow natural light and free access from outside to all the apartments…and that’s the result!  Utilities, storage spaces, and other structural elements of the building are located in the center of the building. Access to each apartment is reached by a central walkway, or ‘mini canyon’ in the center of the block.

‘Blok k’  is part of a masterplan for 500 dwellings, between the historic center and the recently redeveloped harbor area in the east of Amsterdam.

via  nlarchitects.nl

Blok K in Amsterdam by NL Architects   DesignRulz.com

Blok K in Amsterdam by NL Architects   DesignRulz.com

Blok K in Amsterdam by NL Architects   DesignRulz.com

Blok K in Amsterdam by NL Architects   DesignRulz.com

Blok K in Amsterdam by NL Architects   DesignRulz.com

Blok K in Amsterdam by NL Architects   DesignRulz.com

Blok K in Amsterdam by NL Architects   DesignRulz.com

Blok K in Amsterdam by NL Architects   DesignRulz.com

Blok K in Amsterdam by NL Architects   DesignRulz.com

Blok K in Amsterdam by NL Architects   DesignRulz.com

Blok K in Amsterdam by NL Architects   DesignRulz.com

Blok K in Amsterdam by NL Architects   DesignRulz.com

Blok K in Amsterdam by NL Architects   DesignRulz.com

Blok K in Amsterdam by NL Architects   DesignRulz.com

Blok K in Amsterdam by NL Architects   DesignRulz.com

Blok K in Amsterdam by NL Architects   DesignRulz.com

Posted in  Architecture


What's your opinion ?