Atelier 8000 has design a sustainable mountain hut for Slovakia’s High Tatras as part of the Kežmarská Chata (Kežmarská Hut) international competition. This mountain hut looks like an ice cube perched in the snow. “Thanks to the positioning of the construction, three sides of the facade are visible from any viewing point, which amplifies the play of light and shadows – the same effect which can be observed on the neighboring rocks,” described Atelier 8000. Seated on one of its vertices, the simple cube “evokes an erratic block left behind by the retreating glacier,” while it’s “sharp edges” blend into the mountain backdrop.  The ground floor is made up of a restaurant and deck, while the upper floors accommodate sleeping and emergency recovery areas.

Atelier 8000 designrulz (7)Atelier 8000 designrulz (13)Atelier 8000 designrulz (11)Atelier 8000 designrulz (12)Atelier 8000 designrulz (9)Atelier 8000 designrulz (10)Atelier 8000 designrulz (8)Atelier 8000 designrulz (16) Atelier 8000 designrulz (14) Atelier 8000 designrulz (15) Atelier 8000 designrulz (18) Atelier 8000 designrulz (17) Atelier 8000 designrulz (20) Atelier 8000 designrulz (19) Atelier 8000 designrulz (21) Atelier 8000 designrulz (2) Atelier 8000 designrulz (1) Atelier 8000 designrulz (4) Atelier 8000 designrulz (3) Atelier 8000 designrulz (5) Atelier 8000 designrulz (6)

Comments

comments